Horeca

Horeca in Leiden

Als stad met veel studenten kan Leiden bogen op een uitgebreide horeca. Naast bruine kroegen is er wel een café, club of andere uitgaansgelegenheid te vinden voor alle mogelijke smaken.

Voor de smaakvolle aankleding met een historisch tintje ga je naar De Stadhouder. De Stadhouder heeft een bijzonder terras, een boot op de Nieuwe Rijn. Bij mooi weer een prachtige gelegenheid om eens gezellig naar de langsvarende bootjes te kijken. Vergeet niet te zwaaien naar de schippers. Ook dat hoort een beetje bij de Nederlandse cultuur, men groet elkaar. Schippers op bootjes en mensen aan de wal, motorrijders maar ook mensen die een hand opsteken als ze elkaar tegen komen, het komt in ons land nog steeds veel voor.

Een leuke horecagelegenheid is ook Scheltema in Leiden, voor meer informatie, lees hier een leuke review op Leukindenhaag.nl. Een uitgebreid stuk.

In het gebouw dat bekend staat als het voormalig St. Elisabeth ziekenhuis vind je het gezellige Belgisch Bier Café. Het Belgische biertje staat bekend als een beetje sterker, tot veel sterker, dan de Nederlandse versies. Dat is natuurlijk niet helemaal juist, ook Nederlandse brouwers kunnen u een sterk glaasje gerstenat voorzetten. Maar ben je op zoek naar de gezelligheid waar het land zo om bekend staat moet je toch eens langs bij het Belgisch Bier Café.

Café de Keyzer prijst zichzelf aan als het gezelligste café in Leiden. Het oordeel daarover laat ik graag aan de bezoekers zelf, tenslotte is gezelligheid toch wel iets heel erg individueels. Gelegen in het centrum van de stad is het de kroeg waar studenten en medewerkers van de universiteit van Leiden elkaar opzoeken.
De Leidse Universiteit staat wereldwijd bekend als een van de besten. Daar studeren is niet makkelijk, dus een moment van ontspanning, samen met collega’s en anderen is wel eens nodig.

Café de Bonte Koe. Een heel oud en klein cafeetje dat je de sfeer laat proeven van Leiden in het verleden. Een mooie selectie verschillende bieren, en natuurlijk andere drankjes. Kortom, voor elk wat wils, als je een plaatsje kunt veroveren is een gezellige avond gegarandeerd.

Café Bad Habits is een internationale bar, het personeel praat meestal over een pub. Op de Engelse leest geschoeid maar ze serveren goede Nederlandse biertjes, het bekende merk uit Mexico, en noem maar op, voor elk wat wils.

Barberra is geen gewoon café, de keuken is gewoon geweldig. Ben je echt van plan er een avond van te maken met vrienden of familie bel dan even en laat ze weten dat je komt. Niet alleen een drankje, ook het hapje is van hoge kwaliteit.

Natuurlijk is dit lijstje zomaar een greep uit het grote aantal cafés en bars die
Leiden rijk is. Maar de horeca van de stad is het best te ontdekken door gewoon avontuurlijk op onderzoek uit te gaan. Ook dat is een Leidse traditie.