Toerisme

Toerisme en bezienswaardigheden

Natuurlijk viert iedere Leidenaar nog steeds de dag van de bevrijding, het Leids ontzet. Ook veel liefhebbers van het verhaal en toeristen komen in die tijd speciaal naar Leiden om het feest mee te vieren.
Bij het echte ontzet zal er niet zo uitbundig gevierd zijn, er was tenslotte toch maar weinig te eten, er waren veel zieken en elke familie en gezin had vel een overledene te betreuren.

Ieder jaar geeft de 3 Oktober Vereeniging een feestwijzer uit om inwoners bezoekers te wijzen op het thema dat jaarlijks gekozen wordt.

Vandaag de dag is het een van de grootste trekpleisters voor de stad. Maar er is meer te doen.

Natuurlijk zijn er ook in Leiden gewone festiviteiten en festivals, waar je als toerist naar toe kunt gaan om de stad te leren kennen. Het is een oude stad dat wist je al. Een groot aantal monumenten herinneren aan gebeurtenissen die Leiden groot gemaakt hebben, gebouwen die belangrijk zijn of waren en ook bekende mensen uit de Leidse geschiedenis.

Monumenten

Die monumenten zijn open en te bezoeken op de Open Monumentendag die ieder jaar weer georganiseerd wordt. Niet alleen de musea maar ook gebouwen zoals de Lakenhal waar vanaf 1640 de stof werd gekeurd en natuurlijk verkocht. Het is nu een museum en je kunt er goed zien hoe de mensen werkten, leefden en hoe de stof geproduceerd werd.

Leiden heeft natuurlijk een stadhuis, maar het is al eerder genoemd, een burcht. Verschillende kerken die een bezoekje waard zijn, de St. Pieterskerk en de Hooglandse kerk om er maar eens twee te noemen.